In veel grote speeltuinen zijn trampolines te vinden waar kinderen heerlijk op kunnen spelen. Vaak zijn dit rechthoekige trampolines. Natuurlijk is het ook heel erg leuk om thuis in de tuin een trampoline te hebben. Tegenwoordig zijn er dan ook trampolines in veel tuinen in Nederland te vinden. Voor de aanschaf van een trampoline, is er veel keuze in vormen en maten. Trampolines zijn er rechthoekig, rond, groot, klein enz. Voor de rand zijn bij de ronde trampolines ook veel keuzes in kleur. Maar wat is nou de beste keus?

Drie voordelen van een ronde trampoline

Om een leuke trampoline voor thuis aan te schaffen, is de ronde trampoline zeer geschikt. Hieronder zijn drie voordelen van een ronde trampoline:

  1. De ronde trampoline is minder sterk geveerd dan een rechthoekige trampoline. Daardoor gooit de trampoline de gebruiker niet hoog op in vergelijking tot een rechthoekige trampoline. Dat maakt dat de ronde trampoline zeer geschikt is voor jonge kinderen. Jonge kinderen bezitten nog niet een heel sterke co├Ârdinatie om hun sprong te corrigeren. Wanneer zijn te hoog springen, is de kans op blessures groot. Bij een ronde trampoline gebeurt dit dus minder snel.

2. Nog een voordeel van de ronde trampoline is, dat deze zeer geschikt is voor spelenderwijs gebruik. Kinderen springen vaak niet alleen op de trampoline, maar gaan ook spelen of gekke kunstjes doen. De ronde trampoline leent zich hier uitstekend voor. Kinderen botsen op de ronde trampoline minder snel tegen elkaar aan dan op een rechthoekige trampoline. Dat maakt de trampoline in vergelijking tot een rechthoekige trampoline iets veiliger.

3. De ronde trampoline is in heel veel verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Zo past de ronde trampoline bijna in elke tuin en is er voor elk wat wils.

Ingegraven en op poten

Er zijn trampolines die ingegraven kunnen worden en trampolines op poten. Bij de ingegraven variant is een veiligheidsnet een optie. Bij de trampoline op poten wordt een veiligheidsnet vrijwel altijd standaard meegeleverd.

Voor bijna ieders budget is een leuke ronde trampoline verkrijgbaar. Er is genoeg informatie te vinden online of bij een speciaalzaak, zodat een goede keuze naar wens kan worden gemaakt.

Bron: Trampoline Koning