Afgelopen winters hebben we gezien dat het behoorlijk lastig kan zijn om met de hoge energieprijzen het huis te verwarmen. Gelukkig zijn er een hoop goedkope manieren om een huis te verwarmen in de winter. In deze blog wordt uitgelegd hoe jij het beste jouw huis kunt verwarmen!

Isoleer jouw huis

Een van de meest makkelijke manieren om een huis warm te houden tijdens de winter is door het huis te isoleren. Dit kan op vele manieren. Een van de manieren is het gebruik van isolatieplaten. Dit zijn een soort van stijve panelen gemaakt van polystyreen, minerale wol of glaswol

Deze isolatieplaten kunnen worden geïnstalleerd in daken, de vloer of in de muren. Deze platen zorgen ervoor dat warmte binnen in jouw huis blijft en dat koude lucht wordt buitengehouden. 

Gebruik dubbel glas 

Een andere manier om jouw huis warm te houden tijdens de winter is door dubbel glas te gebruiken. Een dubbel glas isolatie is, zoals de naam al doet vermoeden, een dubbel glas. Tussen de twee glazen zit lucht of een gas dat dient als isolerende laag. Hierdoor blijft de warmte in jouw huis en wordt koude lucht van buitenaf tegengehouden.  

Gebruik isolatiefolie

Naast het gebruik van dubbel glas is er een andere manier hoe je jouw ramen kunt gebruiken om jouw huis warm te houden. Deze manier is het gebruiken van isolatiefolie. 

Dit is een soort folie dat je aan de binnenkant van jouw raam kunt plakken als een soort sticker. De isolatiefolie zorgt ervoor dat tocht en warmteverlies wordt voorkomen. Het is een relatief goedkope manier om de warmte in jouw huis te houden!

Gebruik een slimme thermostaat

Een moderne manier om jouw huis te verwarmen is door gebruik te maken van een slimme thermosstaat. Een slimme thermostaat houdt rekening met verschillende zaken waaronder:
– Variabele energieprijzen
– Of er mensen aanwezig zijn in het huis of niet
– Wifi-connectiviteit
– Programma-instellingen
– Energiebesparingsrapporten

Dit betekent dat de thermosstaat harder zal draaien tijdens lage energieprijzen. Dit is vaak op momenten dat de zon hard schijnt of het hard waait. Verder zal de thermosstaat minder hard draaien wanneer er niemand thuis is. Enorm handig!

Gebruik grote gordijnen

Een leuke manier om warmte in jouw huis te houden is door grote en zware gordijnen op te hangen. Je kunt deze gordijnen sluiten om tocht tegen te gaan en om warmte in het huis te houden. Mocht de zon heel hard schijnen zou je kunnen besluiten om te gordijnen open te maken zodat het zonlicht naar binnen kan schijnen en het huis kan verwarmen.  

Plaats tochtstrips langs deuren en ramen

Tot slot zou je tochtstrips langs ramen en deuren kunnen plaatsen. Door deze strips te plaatsen zal je koude lucht buiten houden en warmte binnen houden. Verder zou je ervoor kunnen kiezen om deurdrangers te plaatsen op de deuren. Door de deurdrangers zorg je ervoor dat deuren automatisch gesloten zullen worden, waardoor er geen warmte ontsnapt.