Veel bruiloften zijn al uitgesteld door de Coronapandemie. Een trend die hierdoor in het leven geroepen is, is die van een thuisfeest. Wanneer je dit doet betekent het echt niet dat je alle luxe en service van een evenement op locatie op moet geven. Integendeel, er zitten heel veel voordelen aan het hosten van een bruiloft in de privacy van je eigen huis: het gevoel van vertrouwdheid en de charme. Bij jou thuis heb je veel kansen om een creatief en betekenisvolle dag te creëren. In dit artikel geven we je graag wat ideeën, tips en aandachtspunten mee, zodat je jullie ultieme bruiloft thuis kunt organiseren.

1. Gebruik inspiratie vanuit het buitenland

Heb je een droom om te trouwen in het buitenland, maar kan dat nu niet doorgaan? Laat jouw bruiloft thuis dan geïnspireerd worden door dat land. Stel bijvoorbeeld een menu samen met de smaken uit de cultuur, kies voor decoratie met de bloemen en kleuren van het land en vergeet niet om ook te kijken naar de geuren en de muziek. Heb je ideeën nodig? Bij dromen over Capri kun je citroenen neerleggen op de tafels. Bij Griekenland kun je kiezen voor servies in de heldere witte en donkerblauwe kleuren. Bij een door de Franse Provence geïnspireerde bruiloft mogen gebakjes en Champagne niet ontbreken. 

2. Haal binnen naar buiten

Grote kans dat, wanneer jij de bruiloft thuis organiseert, het evenement buiten zal plaatsvinden. Je kunt je achtertuin huiselijk laten aanvullen door wat gezellige loungeruimtes te maken. Hier kunnen de gasten ontspannen en genieten van het feest in de buitenlucht. Heb je een grote gastenlijst? Dan kan het huren of lenen van meubels een aanrader zijn. Hierdoor wordt de organisatie wat beheersbaarder. Vloerkleden kunnen handig zijn voor de jongste gasten, zodat zij daarop kunnen spelen. Voor de oudere gasten kunnen comfortabele stoelen prettig zijn. Let vooral niet te veel op of alles bij elkaar past. Een huiskamerachtige sfeer creëren die gastvrijheid uitstraalt is het belangrijkste. 

3. Hou het persoonlijk

Een intieme bruiloft thuis heeft als voordeel dat je dingen kunt doen die niet op een grote bruiloft zouden kunnen. Eén van die dingen is het toevoegen van persoonlijke elementen. Dit kunnen details zijn, zoals het schrijven van de namen in kaligrafie bij de zitplekken of een handgeschreven notitie. De kern van een kleine bruiloft is dat je gaat trouwen en de liefde viert met de mensen die het meest voor je betekenen. Je kunt het zien als het beste etentje wat je ooit gaat geven. Betekenisvolle details kunnen deze dag nog sentimenteler maken.

4. Houd rekening met regenachtige dagen

Natuurlijk wil je er niet aan denken dat jou een regenachtige trouwdag overkomt. Helaas heb je in Nederland nooit de garantie hiervoor, dus kun je beter van tevoren een plan van aanpak hebben. Dit kan zijn in de vorm van een partytent die stand-by staat of extra paraplu’s voor de gasten die niet voorbereid zijn. Daarnaast kun je handdoeken neerleggen om alles droog te maken en een verwarming regelen voor wanneer het afkoelt. En laat je vooral niet ontmoedigen, een regenachtige dag kan ook heel romantisch worden.