Non-Fungible Tokens, oftewel: Niet-vervangbare tokens, zijn momenteel het gesprek binnen de blockchain wereld. Er worden wekelijks miljoenen dollars ingewisseld voor deze digitale kunst. Ben jij ook al begonnen met het verzamelen van NFT’s? Je kunt er dan mee doen wat je wilt. Sommige mensen verkopen deze digitale kunst weer door voor een redelijk bedrag. Het kan ook zijn dat je jouw NFT in de ‘echte’ wereld wilt tentoonstellen. In dit artikel willen we laten zien hoe je NFT’s in jouw huis kunt weergeven op een digitale manier. Hierdoor kun je jouw verzamelobjecten presenteren aan je gasten of ervan genieten in je eentje, op dezelfde manier als traditionele kunst.

Wat zijn NFT’s?

Laten we allereerst dit begrip uitleggen. De meest simpele uitleg is dat NFT’s digitale kunstwerken zijn en andere verzamelobjecten die op de Blockchain markt kunnen worden verhandeld. NFT staat voor Niet-vervangbare tokens, wat betekent dat deze kunstwerken uniek zijn en niet uitwisselbaar zijn. Alle digitale bestanden kunnen worden opgeslagen als een NFT om de originele kopie te identificeren. Je kunt denken aan een digitale foto, muziek, video’s, tweets en zelfs memes. Net zoals fysieke kunst waarde heeft, geldt dat ook voor NFT’s. In plaats van een fysiek item te kopen betaal je voor een digitaal bestand en een bewijs dat jij de eigenaar bent van het originele exemplaar van de NFT.

Hoe kun je jouw NFT’s tentoonstellen?

Tussen alle digitale verzamelobjecten zitten behoorlijk wat exemplaren die prachtig zijn om naar te kijken. Als eigenaar van een NFT mag je daar best trots op zijn. Toch bestaat je eigendom alleen maar online. Door je NFT op de juiste manier tentoon te stellen kun je er dagelijks van genieten. Hieronder hebben we een aantal mogelijkheden opgesomd:

  • Maak gebruik van jouw TV of monitor

Veel mensen hebben tegenwoordig een TV of een monitor in huis hangen. Dit kan in de woonkamer zijn, of op je slaapkamer. De smart-tv’s van deze tijd maken het extra gemakkelijk om jouw NFT via het scherm te delen. Voor de wat oudere apparaten is het vaak een mogelijkheid om de afbeeldingen te uploaden naar de fotogalerij op de televisie. 

  • Gebruik je tablet om onderweg van NFT’s te genieten

Wanneer je vaak onderweg of op reis bent dan kan het zijn dat je jouw NFT’s graag mee wilt nemen op pad. Dit is geen probleem, de meeste tablets van tegenwoordig zijn ervoor gemaakt om jouw NFT te laten schitteren. Daarbovenop bieden de appstores van Apple en Android ook galerij applicaties aan, waarmee je NFT’s kunt ‘inlijsten’ in een digitale lijst.

  • Breng NFT-kunstwerken onder de aandacht met een digitale lijst

Dit is misschien wel de mooiste en beste manier om van de NFT-kunst te genieten. Door een NFT te presenteren in een digitale fotolijst, kun je de hele dag thuis ervan genieten. De lijst kun je ophangen aan de muren van je woning. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je interieur een stijlvolle update krijgt. Digitale fotolijsten hang je op net als iedere ‘traditionele’ lijst.